Ny kollektiv trafikplan for Aalborg Kommune - Øhlenschlæger, Jan (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Antallet af brugere af den kollektive trafik har i en årrække været nedafgående. For at ændre på dette, er der gennem de sidste år arbejdet på en mere tidssvarende og markedsorienteret kollektiv trafikplan i Aalborg. Den nye plan for kollektive trafik introducerer en lang række nye elementer, der har til formål at forbedre den kollektive trafiks konkurrenceevne i Aalborg. Et af disse elementer er metrobussystemet. Indlægget vil koncentrere sig om de køreplanlægningsmæssige problemstillinger, der er ved at integrere regionalbustrafik og bybustrafik i metrobussystemet, samt at ændre prioriteringen af trafikudbuddet. På tidspunktet for Trafikdagenes afholdelse, vil de første erfaringer med den kollektive trafikplan være høstet, så de praktiske problemer, som sandsynligvis opstår, vil også blive behandlet.