Vejstøjstrategi og støjdirektiv – en ramme for den fremtidige indsats for at reducere vejstøj - Kristensen, Brian (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
I 2002 blev nedsat en tværministeriel arbejdsgruppe, der skulle udarbejde et forslag til en dansk strategi for begrænsning af støj fra vejtrafik, som blev offentliggjort i november 2003. Parallelt med vejstøjstrategien et et EU-direktiv om ekstern støj implementeret i dansk lov, og trådt i kraft i juli 2004. Med vejstøjstrategien og støjdirektivet er der skabt en overordnet ramme for støjindsatsen fremover, som kan fungere som et redskab for myndigheder og borgere, der vil tilrettelægge en omkostningseffektiv lokal støjindsats.