Begrænsning af vejtrafikstøj i byer: danske og europæiske erfaringer - Nielsen, Huge Lyse (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Implementeringen af EU-direktivet om vurdering og styring af ekstern støj har bragt vejtrafikstøjen mere i fokus. Den overvejende del af problemet med støj fra vejtrafik findes i byerne, hvor ca. 150.000 boliger er stærkt støjbelastet. Der har allerede været arbejdet meget med nedbringelse af støjen i byerne både i Danmark og i de øvrige EU-lande. En EU-støttet task-force gruppe har udarbejdet en vejledning med anbefalinger til europæiske bykommuner om at integrere planlægning af støjbekæmpelse i kommunens øvrige planlægningsprocesser og samtidig fokuseret på de otte mest anvendelige støjbekæmpelsesmidler. Vejledningen kan downloades fra internettet. I byområder med store støjproblemer vil det ofte være nødvendigt at anvende kombinationer af virkemidler og koordinere indsatsen med kommunens øvrige aktiviteter. Støjproblematikken er ofte kompleks og støjbekæmpelsen en udfordring for det kommunale system.