Personlig eksponering og sundhed for trafikskabt luftforurening - Jensen, Steen Solvang; Hvidberg, Martin; Brocas, Muriel; Larsen, Michael Roar Bo; Berkowicz, Ruwim; Hertel, Ole; Sørensen, Mette; Loft, Steffen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Under Det Strategiske Forskningsprogram (SMP98) er der afsluttet et delprojekt, som fokuserer på udvikling af metoder til vurdering af individuel eksponering med luftforurening fra trafikken, og til at vurdere betydningen af denne forurening også set i forhold til betydningen af indendørs luftforurening. Endvidere belyses eksponering-respons sammenhænge. I projektet gennemføres eksperimentelle studier af den personlige eksponering vha. luftkvalitetsudstyr samt biomarkører. Et delformål med projektet har været at udvikle en personlig eksponeringsmodel for trafikskabt luftforurening vha. luftkvalitetsmodeller, registerdata og GIS samt registrering af færden vha. GPS. Denne korte artikel beskriver summarisk metode og resultater fra denne del af projektet.