Efterbehandlingsudstyr på tunge køretøjer i Danmark - Hansen, Ken Friis (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Markedet for efterbehandlingsudstyr har et kolossalt potentiale, og danske producenter og leverandører kan få betydelig del heri. Det er anslået, at det globale efterbehandlingsmarked i løbet af få år vil nå op omkring kr. 125 mia. årligt [”Motor Vehicle Pollution Controls: The Growing Global Market - 2002 Update”, Michael P. Walsh]. I Danmark produceres en del efterbehandlingsudstyr og komponenter hertil, og der blev i 2003 dannet en brancheforening for danske virksomheder, som producerer og importerer emissionsbegrænsende udstyr til motorer: Association of Danish Engine Emission Control (DEEC). Formålet med dette paper er at give en generel og overordnet orientering om efter- behandlingsudstyr samt informere om de aktiviteter, der foregår i Danmark.