Mobilitet, Kompleksitet og dynamiske web-spørgeskemaer - Lassen, Claus; Jensen, Erik; Hovgesen, Henrik Harder; Nielsen, Thomas A. S. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Temaet for denne artikel er, hvordan man ved at benytte et dynamisk designet web- spørgeskema i mobilitetsanalyser kan reducere kompleksiteten for de involverede forskere og respondenter. I artiklen viser vi således, at når forskningsområdet retter sig mod at analysere international arbejdsmobilitet i forhold til mobilitetsadfærd og betydningsmønstre, kan det dynamiske web-spørgeskema medvirke til at reducere kompleksiteten både i forhold til respondentens indtastninger, og de data forskeren efterfølgende skal behandlede. Samtidig vises det, at metoden har en række fordele, når det gælder om at kortlægge høj-mobile medarbejderes bevægelsesmønstre, da disse ofte er væk fra deres ’normale arbejdsplads’ og vanskeligt lader sig indfange via et traditionelt postomdelt spørgeskema. Afslutningsvis diskuteres, hvordan anden generation af elektronisk baserede spørgeskemaer yderlig kan medvirke til at styrke dataindsamlingen, når det gælder om at kortlægge høj-mobile individers bevægelsesmønstre.