Sanntids informasjonssystem for synshemmede i kollektivtrafikken – et skritt nærmere universell utforming - Flø, Marianne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
I dette paperet presenteres resultatene fra forprosjektet "Tilpasning av sanntids informasjonssystem for kollektivtrafikken til blinde og svaksynte". Forprosjektet har sin bakgrunn i prosjektet IBIS Logitrans, et prosjekt hvor målet var å utvikle og evaluere et sanntids informasjonssystem for kollektivtrafikken i Trondheim. Målet med forprosjektet har vært å forstå synshemmedes behov for å kunne utvikle et informasjonssystemsom bedrer fremkommeligheten for synshemmede i kollektivtrafikken En gruppe på 6 blinde og 5 svaksynte har bidratt med innspill på problemer, behov og løsninger. På bakgrunn av deres innspill, det tekniske systemet i IBIS og prinsippet om universell utforming er det gitt anbefalinger til hvordan et sanntids informasjonssystem kan inkludere synshemmede.