The use of GIS for visualisation of competition between truck and RORO traffic: (Brugen af GIS til visualisering af konkurrenceflader mellem lastbil og RORO trafik) - Kronbak, Jacob (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Projektet omhandler brugen af geografiske informationssystemer (GIS) til visualisering af omkostningsforholdene indenfor transportsektoren. Der er udviklet og anvendt en GIS-baseret datamodel for transportomkostninger der bl.a. gør det muligt at modellere og visualisere geografiske forskelle i omkostningsforhold. Som empirisk grundlag er anvendte en nystartet RORO færgeforbindelse mellem Esbjerg og Zeebrügge. Et af formålene med færgeforbindelsen har været, at sejle gods ”udenom” den tyske Maut og de udviklede modeller kan beregne og visualisere dels i hvilke geografiske områder der vil være en økonomisk fordel ved at benytte ruten og størrelsen af denne fordel. Der er i dette projekt kun regnet på konkurrencen mellem skib og vej. Resultaterne af projektet er en række forskellige visualiseringsmuligheder til illustration af konkurrenceforhold mellem i dette tilfælde omkostningerne ved godstransport med skib og lastbil.