Etablering af basismatricer for godstransport til en national godstrafikmodel og en godstrafikmodel for Øresundsregionen - Holmblad, Mikal (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Papiret opridser fremgangmåder og metoder, som benyttes eller tænkes anvendt i forbindelse med etablering af basismatricer til En godstrafikmodel for Øresundsregionen. Det har været hensigten i så vid udstrækning som muligt at involvere eksisterende udarbejdet datagrundlag fra tidligere udviklede godstrafikmodeller. Således bearbejdes og omregnes eksempelvis basismatricer fra SENEX-, LDK- og SAMGODS-modellerne. De estimerede basismatricer for godstranportstrømme detaljeres på 814 zoner, 5 transportformer og 52 varegrupper.