Evaluering af forsøg med elbusser, der hurtigoplades ved endestationerne - Niss, Mikkel Krogsgaard (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2019)
Københavns Kommune har i samarbejde med Movia, Umove, E.ON og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen testet to elbusser, der hurtigoplades ved endestationerne. Projektet, der afrapporteres i august 2019, har givet nyttig viden om elbusser, som anvendes af trafikselskaber, kommuner og busoperatører til at indføre nulemissionsbusser i almindelig busdrift. På baggrund af bl.a. forsøget med hurtigopladte elbusser, har Københavns Kommune besluttet at udfase dieselbusser og i stedet indfase nulemissionsbusser på alle dieselbuslinjer senest i 2025.