EURO 2020 i København - Mobilityplan - Wulff, Casper; Hoegh, Nicolai R. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2019)
I 2020 er det 60 år siden at de første europamesterskaber i fodbold fandt sted. Det har UEFA valgt at fejre ved at gøre slutrunden i 2020 til en begivenhed der deler oplevelsen med flere fans, ved at afholde slutrunden i 12 forskellige lande, herunder Danmark. Det betyder at der skal afholdes fire fodboldkampe i Parken, som en del af EM-slutrundens pulje og finalespil. EM i fodbold er nu verdens 3. største sportsbegivenhed, kun overgået af VM i fodbold og OL. I forbindelse med EURO 2020 stiller UEFA en lang række krav til mobilitet og planlægningen heraf, som normalt ikke er tilfældet ved landskampe i Parken. RAW Mobility har derfor udarbejdet en Mobilityplan for DBU på baggrund af kravene fra UEFA. Mobilityplanen er udviklet i samarbejde med en lang række interessenter herunder bl.a. DBU, Københavns Kommune, Metro, DSB, CPH, MOVIA, Politi og beredskab. Foruden UEFA og en lang række undergrupper i UEFA, med reference til mobilitet og sikkerhed. Det vil således både være selve arbejdet med planen og organiseringen af samarbejdet, samt den endelige plan der vil være emnet for oplægget.