IT i kollektiv trafik - erfaringer og perspektiver - Led, Jens Christian (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
HUR foretager en massiv, og stadig større, satsning på IT-området inden for den kollektive bustrafik i Hovedstadsregionen. Formålet med denne indsats er for det første at forbedre kvaliteten i den kollektive bustrafik over for nuværende og fremtidige brugere. Det handler dels om at give præcis information om den aktuelle bustrafik til passagere over nettet, mobiltelefon, ved terminaler, stoppesteder og ombord i busserne. Dels drejer det sig om at bruge de nyeste IT-baserede muligheder for at indsamle og behandle informationer om trafikafviklingen. Resultaterne herfra anvendes til styring og registrering af kvaliteten i den leverede bustrafik. Perspektiverne i denne anvendelse omfatter muligheder for give de private busselskaber, der kører i kontrakt for HUR, et større ansvar - og incitament - for at tilrettelægge og dokumentere den leverede bustrafik og dens kvalitet. Dette åbner mulighed for at skabe et dokumenteret grundlag for incitamentskontrakter. Præsentationen vil benytte de opnåede resultater fra det IT-system, som HUR har indført på alle A busser i København - det såkaldte A Bus IT-system (ABIT) - som et eksempel på nytten og perspektiver i en fortsat satsning på IT-området.