Demonstrationsprojekt med partikelfiltre på varevogne - Hansen, Ken Friis; Jensen, Torben Nørgaard (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Paperet beskriver et demonstrationsprojekt, som Teknologisk Institut udfører for Færdselsstyrelsen og Miljøstyrelsen for at demonstrere anvendelse af partikelfiltre på varevogne. I løbet af projektperioden udføres rutinemæssige målinger på varevognene for at undersøge filtrenes funktion. Hver anden måned udføres opacitetsmålinger (røggastæthedsmålinger) på alle vogne. Hvert halve år udføres Miljøsyn på rullefelt på alle vogne, og én gang gennemføres en komplet emissionsmåling på fem udvalgte vogne. Hver måned indsamles driftserfaringer i et standardiseret skema.