Miljøsyn af busser - Jensen, Torben Nørgaard (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Formålet med paperet er at give en kort beskrivelse af Miljøsyn og orientere om de erfaringer, der indtil nu er opnået med Miljøsyn. Miljøsyn blev første gang taget i anvendelse hos HUR i 2002 og er en hurtig og særdeles effektiv metode til at kontrollere, om busserne overholder deres emissions¬grænseværdier. Forventningen er, at metoden på sigt vil kunne overføres til også at dække andre geografiske områder, ligesom andre maskintyper vil kunne omfattes. Eksempelvis har NT (Nord¬jyllands Trafikselskab), som står for busdriften i Aalborg, for nylig besluttet at indskrive Miljøsyn som kontrolmetode i deres fremtidige kontrakter.