Begrænsning af luftforurening fra trafik: Hvor langt kommer vi med kommunale virkemidler? - Thomsen, Birte Busch (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Selvom luftkvaliteten generelt bliver bedre, vil den trafikskabte NO2 forurening ligge overgrænseværdien på ca. 80 gadestrækninger i København i 2010. Københavns Kommune har fået udarbejdet en rapport, som belyser, hvilke virkemidler der skal til, for at sikre at grænseværdierne overholdes til tiden. Der er set på følgende 4 scenarier af virkemidler: Virkemidler, der ligger i kommunens regi. Indførelse af afgifter på forskellige måder som betalingsring eller køreselsafgifter. Udnytte de reneste tekonolig i køretøjsparken. Maksimal effekt af flere virkemidler. I dette paper præsenteres resultaterne af forskellige virkemidler.