Færdselsstyrelsens forsøg med sorte bokse i en professionel bilflåde - Hellung-Larsen, Martin (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Projektet har to formål: dels er det demonstrationsprojekt, dvs. "udstillingsvindue" for brugen af sorte bokse, dels er det et pilotprojekt for et eventuelt efterfølgende storskalaprojekt, hvor man så kan bestemme effekten af sorte bokse mere præcist, end det har været gjort hidtil. 50 biler blev udstyret med sorte bokse og kørte med dem i en periode på 1 år. En vigtig del af projektet omhandlede chaufførernes holdning til sorte bokse, herunder "big brother" aspektet, og hvad der skal til for at få chaufførerne accept eller endnu bedre opbakning til brugen af sorte bokse.