Respekt for fart: En undersøgelse af deltagernes trafiksikkerhedsmæssige udbytte - Møller, Mette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Bedre uddannelse af bilister anses for at være et af midlerne til forbedret trafiksikkerhed blandt unge bilister. I Danmark sker forbedring af unge bilisters uddannelse dels via central regulering af køreuddannelsen og dels via forskellige lokalt forankrede initiativer. ’Respekt for Fart’ er et bilistkursus for unge iværksat af Vejle Amt. Formålet er at bidrage til forbedret trafiksikkerhed blandt unge bilister. I dette paper præsenteres udvalgte resultater fra en undersøgelse af deltagernes trafiksikkerhedsmæssige udbytte af ’Respekt for fart’. Undersøgelsen sandsynliggør, at ’Respekt for fart’ når en relevant målgruppe samt påvirker deltagernes risikobevidsthed. Resultaterne perspektiveres i lyset af internationale erfaringer og resultater fra tilsvarende bilistkurser.