En uheldsmodel for cyklistuheld i rundkørsler - Hels, Tove (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Baggrund Antallet af rundkørsler i Danmark stiger. Rundkørsler er gode til at afvikle trafik, og de er mindre uheldsbelastede end lysregulerede kryds. Mens uheldsfrekvensen for bilister er markant lavere end i andre krydstyper, gælder dette imidlertid ikke i samme grad cyklister (Jørgensen og Jørgensen 2002). Det overordnede formålet med denne undersøgelse var at klarlægge årsagerne til overhyppigheden af cyklistuheld i rundkørslerne. Dette blev undersøgt dels ved at se på hvilken type cyklistuheld der sker, og dels ved at se om der er en sammenhæng mellem antallet af cyklistuheld og rundkørslernes alder, trafikbelastning og geometri.