Refordeling av plikter (og aktiviteter) i familien når en av de voksne får endret transporttilbud til arbeid - Tørset, Trude (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
En spørreundersøkelse fra et arbeidssted som flyttet fra periferien til sentrum av Trondheim, illustrerer hvilke effekter en tradisjonell transportmodell vil utelate, men en aktivitetsbasert modell vil fange opp. Ved å knytte teorien fra aktivitetsbasert tilnærming til en reell situasjon, kan man lettere kvantifisere effekter som ellers bare er beskrevet. Om effektene er betydelige, er det et argument for en utvikling av transportmodellene i retning av aktivitetsbaserte.