Bus når det passer dig. Bil når det passer dig: Delebilen – konkurrent eller pengemaskine for den kollektive trafik...? - Nielsen, Tonny Lacomble (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Erfaringer fra en række europæiske lande peger på, at delebil-ordninger er til gavn for den kollektive trafik på forskellig vis. Muligheden for gennem en delebil-ordning at vælge et alternativ til selv at købe en bil bidrager til på den ene side til at fastholde passagerer i den kollektive trafik. 25-30 % af nye medlemmer af danske delebil-ordninger ville inden for en overskuelig tidshorisont alternativt ville have købt egen bil. På den anden side giver koblingen af kollektiv trafik og delebiler mulighed for at profilere nye produkter og dermed vinde også vinde nye passagerer til gavn for den kollektive trafiks indtjening.