Den fremtidige organisering af vejsektoren - Meiner, Maria (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
De relativt store ændringer i vejsektorens organisering der kommer med kommunalreformen i 2007, vil indebære en ny fordeling af vejsektoropgaverne som betyder en bevægelse mod såvel færre og større administrative enheder som opgaver der går fra det amtslige niveau til det (ny og større) kommunale niveau.. Dette vil få betydning for varetagelsen af vej- og trafikopgaverne i de nye vejbestyrelser. Med udgangspunkt i de strukturelle ændringer der vil følge af kommunalreformen, vil indlægget give et bud på, hvorledes en fremtidig organisering af vejsektoren kunne fremstå, herunder i hvilket omfang de nuværende samarbejdsfora i vejsektoren ændrer fokus og karakter, når amterne som faglig og finansiel bidragsyder falder væk