Grænser for (trafik-)vækst? Hovedstadsregionen - nu en rigtig metropol med trafikpropper - Ege, Hans (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Der kan nu konstateres forsinkelser som følge af trængsel for såvel bil-, som bus-, tog- og cykeltrafik i Hovedstadsregionen. Det forekommer i (overraskende) stor del af regionen, over en stigende del af dagen, og bare små øgninger i trafikmængderne kan give drastisk vækst i forsinkelser. En ny pendlingsprognose peger på vækst i radialtrafikken i "aktuel" retning i de kommende 20 år. Det er et brud på udviklingen i de senere årtier og kan komme til at få betydelige konsekvenser for trafikafviklingen i myldretiden. Planlægningsmæssige og trafikale tiltag kan imødegå denne udvikling. Det er op til politikerne at prioritere sådanne tiltag over for andre hensyn og metoder.