Målkonflikter, uenighet om virkemidler og forskjellige virkelighetsoppfatninger blant aktørene som forklaring på hvorfor det vedtas planer som gir vekst i biltrafikken. - Tennøy, Aud (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Målsettingen om å redusere biltrafikken i byene finnes igjen i de fleste overordnede plandokumenter, og man er tilsynelatende enige om hvilke virkemidler som må til for å redusere biltrafikken. Likevel fortsetter fagfolkene å lage planer som gir vekst i biltrafikken, politikerne fortsetter å vedta dem, og biltrafikken vokser videre. Hvorfor er det slik forskjell mellom idealene og virkeligheten? I paperet diskuteres dette spørsmålset, med spesiell fokus på målkonflikter, uenighet om virkemidler og forskjellige oppfatninger av årsak-virkningsforhold blant aktørene, på bakgrunn av spørreundersøkelser blant politikere og fagfolk.