Cyklister i gågader - Weitemeyer, Bjørn (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
Tryghed, sikkerhed og fremkommelighed er nødvendige faktorer både for at fremme cyklismen i Danmark, men også for at holde cyklister på den rigtige side af loven. I takt med at flere og flere større byer rundt omkring i landet har eller planlægger en fredeliggørelse af bymidten, og der etableres gågader - glemmes eller tilsidesættes cyklisterne ofte. I dette paper evalueres en række byers forsøg med tiladelse af cyklister i gågader.