Projektet "Trafikale udfordringer i Hovedstadsregionen" - Kaae, Jesper (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
Formål: Indledningsvis skal beklages at paperet afleveres for sent, hvilket skyldes manglende adgang til computernetværket grundet intern flytning i Transport- og energiministeriet. Transport- og Energiministeriet besluttede 2005 at igangsætte projektet Trafikale Udfordringer i HovedstadsRegionen – TUHR – projektet. I projeket stilles skarpt på omfanget af trafikale udfordringer, de geografier, hvori de opstår, og hvilke udviklingstendenser, der driver dem. Samtidig introduceres til virkemidler, der kan være med til at reducere trængslen, dog uden at komme med konkrete anbefalinger i den retning. Helt overordnet er formålet med projektet at udarbejde et fagligt funderet vidensgrundlag, der kan fungere som et debatoplæg og danne grundlag for de politiske drøftelser af, hvordan de fremtidige trafikale udfordringer i hovedstadsregionen imødekommes. Metode: I projektet der det gennemført en række kørsler på OMT trafikmodellen. Der er gennemført ananlyser af en række trafikale virkemidler og deres effekt. Empiri Danmarks Statistiks og HURs befolkningsprognose.Trafikdata fra Ørestadsselskabet, Vejdirektoratet og Trafikstyrelsen. Resultater: TUHR projektet offentliggøres i en rapport der foventes udgivet medio 2006. Det er tanken at rapporten udgives som et oplæg der kan danne grundlag for en lokal debat. Formålet med indlægget på Trafikdage er at beskrive dels resluterne fra TUHR projektet dels den proces der har ført frem til resultatet af projektet samt - afhængig af tidsforløbet - eventuelt erfaringerne fra debatprocessen.