Framtidens järnväg i Helsingborg: – stadsutveckling och expansion mot Helsingör. - Hansen, Sten; Lindström, Håkan (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
Denne artikel beskriver Helsingborg kommunes planlægning af nye byudviklingsområder og hvilke konsekvenser det får den fremtidige udbygning af jernbanesystemet i Helsingborg. Kommunen har i Idestudiet ”Järnvägstunnlar i Helsinborg” fra april 2006 præsenteret en fremtidsplan for nye jernbanetunneller i byen, der sikrer muligheden for at man senere kan anlægge en tunnel til jernbanetrafik mellem Helsingør og Helsingborg, HH-tunneln. HH-tunneln har tidligere været undersøgt med hensyn til anlægspris (1998) og trafikprogno-ser (2003). Derimod har det ikke tidligere været vurderet om HH-tunneln kan spille en rolle som aflastning for Øresundsforbindelsen en gang i fremtiden. Kan jernbanetrafikken på Øre-sundsbroen i fremtiden blive så intensiv, at der opstår behov for en ekstra fast forbindelse? Vil HH-tunneln i så fald kunne aflaste Øresundsbroen? Disse to spørgsmål vil søgt besvaret i den sidste del af artiklen, baseret på et kapacitetsstudie udført af Atkins Danmark.