Mere trafik – færre ulykker - Hels, Tove; Orozova-Bekkevold, Ivanka (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
I artiklen er udviklingen i antal ulykker med personskade og antal dræbte i trafikken i Danmark klarlagt for perioden 1968-2004. Fokus er lagt på den generelle udvikling i antal ulykker og antal dræbte i trafikken i forhold til motoriseringsgraden hen over årene, udviklingen i antal spritulykker og cyklistulykker. Udviklingen præsenteres køns- og aldersopdelt og med angivelse af trafiksikkerhedspolitiske tiltag og andre forhold i samfundet der kan tænkes at have (haft) betydning for trafiksikkerheden. I artiklen diskuteres mulige årsager til de fundne tendenser.