Trafiksikkerhed på strækninger i åbent land: Metode til udpegning og besigtigelse af grå strækninger - Sønderlund, Peter; Søndergaard, Peter (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
Sortpletudpegning har hidtil været et vigtigt redskab til forbedring af trafiksikkerheden. Sortpletarbejde, kampagner osv. har medført, at de sorte pletter, der udpeges, er mindre farlige end tidligere, hvilket gør sortpletmetoden mindre egnet. Samtidig oplever mange kommuner, at uheldene i åbent land sker spredt, hvilket gør uheldsforebyggelsen vanskelig. Nordjyllands Amt vil med dette projekt give landets vejmyndigheder et systematisk og praktisk overkommeligt værktøj til at udpege og analysere de grå strækninger. Nordjyllands Amt har derfor i samarbejde med Via Trafik udarbejdet og testet en metode, der beskrives i denne artikel.