Evaluering af hastighedsplan for det åbne land - Møller, Mogens (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
I 2001 fik Karlebo Kommune støtte fra Rådighedspuljen til hastighedsprojekt i et større landområde med mindre veje og landsbysamfund vest for Helsingørmotorvejen. Projektet blev planlagt i 2000 som hastighedszone med 40 km/t med foranstaltninger i landsbysamfund og 60 km/t hastighedsbegrænsning på de kommunale landeveje. Projektet skulle sænke hastigheden, øge tryghed og trafiksikkerhed samt gøre det mere attraktivt, at cykle i landzonen. Projektet blev realiseret i perioden 2003 til starten af 2005. I forbindelse med projektet gennemførte kommunen borgermøder og nedsatte beboergrupper i 3 landsbyer. Samtidig blev der gennemført kampagner med uddeling af foldere, bagrudestreamere o.l.