Hjerneskade og kørekort: Centrale problemstillinger og forslag til forbedring af praksis. - Meng, Annette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
Hjerneskade kan påvirke en persons bilkørsel således, at pågældende ikke længere er en sikker bilist. Det kan være svært at observere de kognitive følgevirkninger, der påvirker bilkørsel. Derfor er det nødvendigt med grundig og systematisk køreevaluering efter en hjerneskade. Denne spørgeskemaundersøgelse af procedure og praksis mht. køreevaluering efter hjerneskade, foretaget på relevante afdelinger og institutioner i Danmark har vist, at køreevaluering efter hjerneskade ikke foretages systematisk i dagens Danmark. Konsekvensen er, at personer med hjerneskade, som er potentielt farlige i trafikken, kører bil alligevel. En lige så uhensigtsmæssig følge er, at personer med hjerneskade, som egner sig til at køre bil, afholder sig fra at gøre det, da de ikke længere føler sig sikre på, at de er i stand til det.