Nye køreplaner for S-banen i København med hurtige tog og høj frekvens - Pilegaard, Anne; Bak, Joakim (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2007)
Søndag d. 23. september 2007 gennemfører S-tog det største køreplanskift siden 1989. Den nye køreplan er blevet til på baggrund af omfattende kundeundersøgelser, og betyder en kraftig forenkling af linjestrukturen, øget frekvens og kortere rejsetider. I myldretiderne udnyttes kapaciteten på infrastrukturen maksimalt. Det kræver en robust køreplan og klare regler for hvordan der skal disponeres ved driftsforstyrrelser. Her præsenteres de mange forhold, der har været bestemmende for den nye køreplan. Der lægges særlig vægt på de infrastrukturelle begrænsninger og hvordan køreplanen kan videreudvikles med investeringer i infrastrukturen.