Forsøg med biodiesel - Nielsen, Niels-Anders (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2007)
Med finanslovsaftalen for 2006 blev der afsat 60 mio. kr. i tilskud til forsøgsvis anvendelse af biodiesel i køretøjer som busser, lastbiler mv. Udmøntningen af ordningen har været forsinket, idet Statoil kom på markedet med Bio95 benzin på eget initiativ. Regeringen godkendte i december, at forsøgsordningen skal udmøntes som aftalt, men forskydes ét år fra oprindeligt 2006-2008 til 2007-2009. Forsøgsordningen forventes i praksis at blive administreret af Færdselsstyrelsen, som har den nødvendige motorsagkundskab og som har erfaringer med lignende, udviklingsorienterede projekter om køretøjers energi- og miljøegenskaber.