Test af et satellitbaseret kørselsafgiftssystem - Sørensen, Simon Bojer; Lahrmann, Harry (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2007)
I dette paper beskrives opbygningen af en model af et takstsystem, som skal fungere i et satel- litbaseret kørselsafgiftssystem. Modellen er forholdsvis simpel og bygger på et buffersystem, og der anvendes således ikke nogen avanceret map matching. Det beskrives, hvordan modellen afprøves med tilfældigt udvalgte log-data fra AKTA- forsøget, som er af ringere kvalitet end gennemsnittet. Modellens beregnede priser for bili- sternes køreture sammenholdes med en "korrekt" pris baseret på manuelt udpegede ruter. Konklusionen er, at den anvendte model er i stand til at beregne priser som i mere end 80 % af tilfældene afviger mindre end +/- 2 % fra de korrekte priser. Slutteligt er der nogle diskussionsemner, som kan tages op efter oplægget.