Bestemmelse af trængsel for busser på baggrund af GPS data - Duhn, Jens Kristian; Madsen, Kresten Nørgaard (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2008)
Dette paper er baseret på afgangsprojektet: ”Trængselsopgørelse for busser – samt vurdering af fremkommeligheds forbedrende tiltag”, der er udarbejdet i foråret 2008 som en del af civilingeniøruddannelsen indenfor Vej- og Trafikteknik på Aalborg Universitet. Som en del af projektet indgår en bestemmelse af trængsel for busser på baggrund af GPS data automatisk logget fra de største busruter i Aalborg. I dette paper vil der være fokus på metoden til bestemmelse og illustrering af trængslen samt anvendelsesmuligheder af dette.