Bruk av transportmodeller i arbeidet med Nasjonal transportplan 2010-2019 - Kleven, Oskar (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2008)
Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og Avinor(transportetatene) leverte 17. januar 2008 sitt forslag til Nasjonal transportplan(NTP) for perioden 2010-2019 til Samferdsels- og Fiskeri- og kystdepartementet. Arbeidet bygger på retningslinjer fra Fiskeri- og kystdepartementet og Samferdselsdepartementet fra januar 2006 med supplerende retningslinjer høsten 2006 og våren 2007(ref. http://www.ntp.dep.no/2010-2019/nyhetsarkiv.html ). Transportplanen skrives hvert fjerde år og det er tredje gang planen fremmes. Transportetatene og Avinor sitt forslag til Nasjonal transportplan er grunnlaget for stortingsmeldingen som er planlagt lagt frem for stortinget desember 2008 og skal deretter behandles deretter i vårsesjonen 2009. Den politisk vedtatte transportplanen vil være transportetatene og Avinor sitt grunnlag for investeringer i ny infrastruktur og vedlikehold- og drift av eksisterende infrastruktur for perioden 2010-2019. For å kunne etablere et beslutningsgrunnlag for transportetatenes sitt forslag til transportplan har bl.a. transportmodeller med tilhørende grunnlagsdata vært et viktig bidrag.