NO2 virkemiddelkatalog - virkemidler til begrænsning af overskridelser af NO grænseværdien for luftkvalitet i større danske byer - Jensen, Steen Solvang; Ketzel, Matthias (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2009)
Der er problemer med at overholde kvælstofdioxid (NO2) grænseværdien som årsmiddelværdi i de større danske byer og især i København. DMU har derfor for Miljøstyrelsen gennemført en vurdering af en bredere vifte af mulige tiltag i form af et virkemiddelkatalog for nedbringelse af NO2 forureningen. Der er vurderet 9 forskellige virkemidler af forskellige hovedtyper: teknologikrav i tilknytning til miljøzoner, trafikplanlægning samt økonomiske virkemidler. Luftkvalitetsberegninger er gennemført for 138 trafikerede gadestrækninger i København og Frederiksberg ved brug af gadeluftkvalitetsmodellen Operational Street Pollution Model (OSPM) og bybaggrundsmodellen Urban Background Model (UBM).