Transport i klimaplanen - Wrisberg, Hanne Hansen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2009)
Mange kommuner oplever, at det kan være vanskeligt at gøre noget ved CO2 udslip fra trans- port fordi den i høj grad afhænger af individbaseret adfærd og fordi vi også ønsker høj grad af mobilitet i samfundet. Mange af de virkemidler, der har været kendt og anvendt gennem mange år indenfor trafik- og miljøplanlægning, har imidlertid også en positiv effekt på CO2-udledningen, men CO2-effekten af de enkelte virkemidler har kun i meget lille omfang været direkte dokumenterede. Derfor har der været behov for at indsamle viden om dokumenterede erfaringer med virkemidlers effekt på CO2-udledningen, for at kvalificere forslag til virkemidler og vurderingen af virkemidlers potentiale.