Pendling på cykel i Københavnsområdet: Flytningen fra bil til cykel starter uden for København - Lukassen, Jimmy Valentin; Djupdræt, Ulrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2009)
Københavns Kommunes mål er, at halvdelen af pendlingen til arbejds- og uddannelsespladser i København foregår på cykel i 2015. For at opnå dette arbejder kommunen løbende på at forbedre cyklistforholdene. Som noget nyt har kommunen fået udarbejdet en analyse af, hvordan udvalgte cykelstier, der er oplagte til pendling, kan forbedres over længere strækninger. Resultatet skal kun betragtes som eksempler på linjeføring og tiltag, og undersøgelsen dækker både København og flere omegnskommuner. Første skridt er en screening af 13 ruter, som er beskrevet i dette paper. Næste skridt er et samarbejde mellem de berørte kommuner om hvilke ruter der skal satses på, og hvilke kvalitetsniveau de skal have.