Før biltrafikken står stille: Hvad kan den kollektive transport bidrage med? - Magelund, Lykke; Sørensen, Claus Hedegaard; Als, Per (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2009)
I det forlig om En grøn transportpolitik, som et næsten samlet folketing indgik i januar 2009, er fastsat et mål om, ”at den kollektive trafik skal løfte det meste af fremtidens vækst i trafikken”. En udredning iværksat af Region Hovedstaden viser, at det er et realiserbart mål i Hovedstadsområdet, gennem initiativer som forbedrer den kollektive transport og motiverer folk til at bruge den. Det forudsætter imidlertid en stor og samlet satsning præget af en kundeorienteret og koordineret tilgang.