Samfundsmæssig nytte af bedre trafiksignaler - Lauritzen, Steen Merlach; Jørgensen, Lars (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2009)
I de senere år har Vejdirektoratet haft fokus på betydningen af, at vore trafiksignaler er veltrimmede i forhold til de krav som trafikken stiller med hensyn til god fremkommelighed. God fremkommelighed betyder mindre forsinkelse, færre stop, højere rejsehastighed og sidst men ikke mindst reduceret brændstofforbrug og mindre udslip af skadelige stoffer. Vejdirektoratet har gennemført en undersøgelse, der omfatter dels et litteraturstudium, dels en række simuleringer af fritliggende og samordnede signalanlæg. På baggrund af en spørge- skemaundersøgelse blandt danske vejforvaltninger, hvor omfanget af forskellige typer af signalanlæg er klarlagt, er det samlede potentiale for forbedringer mht. forsinkelse og brændstofforbrug søgt opgjort.