Metode til beregning af køretider, trængsel og forsinkelser i kryds vha. GPS Data - Torp, Kristian; Lahrmann, Harry (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2009)
Kortlægning af trafikafviklingen på vejnettet har traditionelt været baseret på snittællinger og krydstællinger – udført ved både manuelle og automatiske tællinger. Metodemæssigt har det givet en meget detaljeret viden om trafikken i enkeltpunkter i vejnettet, men ingen præcis viden få meter væk fra målepunktet. Med logdata fra GPS modtagere i biler er situationen omvendt: En detaljeret viden om enkelte bilers adfærd på hele vejnettet, men til gengæld kun data fra en lille stikprøve af bilerne. I denne artikel præsenteres en metode til beregning af køretider, trængsels og forsinkelse på baggrund af GPS data fra biler – de såkaldte floating car data. Metoden er implementeret og afprøves på to signalregulerede kryds i Aalborg. Hovedkonklusionen er, at den afprøvede metode kan give en god indikation for hvor og hvornår, der er trængsel i et kryds. <img src="data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAckAAAABCAYAAAC181UcAAAAAXNSR0IArs4c6QAAAHhlWElmTU0AKgAAAAgABAEaAAUAAAABAAAAPgEbAAUAAAABAAAARgEoAAMAAAABAAIAAIdpAAQAAAABAAAATgAAAAAAA8gJAAANKgADyAkAAA0qAAOgAQADAAAAAQABAACgAgAEAAAAAQAAAcmgAwAEAAAAAQAAAAEAAAAArH/4XQAAAAlwSFlzAAALTwAAC08BbdhGzAAAAB1JREFUOBFjYBgFoyEwGgKjITAaAqMhMBoCWEMAAAclAAGzGhCjAAAAAElFTkSuQmCC" alt="page1image3821414544" width="456.360000" height="0.960000">