Overbelastet infrastruktur - Jørgensen, Hans Ege (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2010)
Banedanmark skal erklære infrastruktur for overbelastet, hvis der er flere ansøgninger til skinnenettet end der kan imødekommes aktuelt eller i nær fremtid. Der skal så i løbet af 1 år udarbejdes en Kapacitetsforbedringsplan med analyser og handlingsplan. I den første Overbelastet infrastrukturproces er Køreplan 2010 udgangspunktet. Der analyseres infrastrukturens mulighed for at håndtere efterspørgslen. Der udarbejdes katalog over handlingsmuligheder både ved infrastrukturudbygning, ved køreplanlægning og ved driftsprocedurer. Det vurderes i samfundsøkonomiske analyser, hvor hensigtsmæssige de udvalgte foranstaltninger er på kort og langt sigt, og der formuleres en Kapacitetsforbedringsplan med en handlingsplan og tilhørende tidsplan.