Bussamarbejde på Vestegnen - Sigvaldason, Sara (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2010)
I foråret 2010 trådte en større ændring af bustrafikken på Vestegnen i kraft. Ændringen omfatter bustrafik i 4 kommuner og 1 region, og Movia forventer at det resulterer i 300.000 ekstra passagerer, uden at de samlede omkostninger til bustrafikken vil stige bemærkelsesværdigt. Strategien er et mere enkelt linjenet, for at få flere passagerer til at tage busserne og dermed opnå en bedre økonomi. Samtidig er der igangsat en række fælles tiltag i alle 7 kommuner på Vestegnen, som skal udbrede Erhvervskortet, sikre bedre trafikinformation og skabe øget fremkommelighed for busserne. De mange indsatser er resultatet af et langt forløb, som har understreget de mange udfordringer, som den kommunale busplanlægning står overfor, men som samtidig har vist, at det er muligt at skabe resultater gennem et vedholdende samarbejde.