Nye incitamenter i bustrafikken - erfaringer efter halvandet år med en ny aftaleform. - Tinglev, Maj-Britt; Sørensen, Morten; Himmelstrup, Jacob (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2011)
Arbejdet med incitamentskontrakter i bustrafikken er et af tiltagene for at få flere til at vælge den kollektive bustrafik. I artiklen redegøres der for en ny aftaleform mellem trafikselskab, kommune og busoperatør. Resultaterne er et tættere samarbejde mellem parterne, et stort engagement hos chaufførerne og stor interesse fra det politiske niveau i kommunen. Med en brugerdrevet tilgang er der implementeret flere tiltag bl.a. nye køreplaner med flere afgange.