Udvidet dødsulykkesstatistik: De første resultater - Fynbo, Mette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2011)
For at få bedre kendskab til faktorerne bag de alvorligste trafikulykker er der igangsat et 3-årigt pilotprojekt med en udvidet dataindsamling og analyse af samtlige dødsulykker i trafikken. Projektet er finansieret med 16 mio. kr. via den grønne transportpulje og løber i perioden 2010-2012. Projektet udføres i samarbejde mellem politiet og Vejdirektoratet med frivillig deltagelse fra kommunerne. De udvidede data indsamles via politiets afhøringsrapporter, foto m.m., bilinspektørernes registreringer og en besigtigelse af ulykkesstedet. Ulykkesstedet besigtiges i fællesskab af repræsentanter for den lokale politikreds, det lokale vejcenter og evt. af den relevante kommune. De indsamlede data lagres i en database, som på sigt skal kobles med Vejman.dk. Disse data kan senere danne baggrund for analyser, som kan hjælpe med øget viden i det sikkerhedsfremmende arbejde. Der vil løbende offentliggøres resultater i form af årsrapporter. Årsrapporten med dødsulykker 2010 forventes udgivet i september 2011.