Dødsulykker med unge i Norge: Fra for dårlige til for gode færdigheder - Sørensen, Michael W. J. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2011)
Det er velkendt, at unge især mænd har en meget høj risiko for at blive dræbt i trafikken. For at øge kundskaben om dødsulykker med unge, er der foretaget en analyse af 260 dødsulykker i 2005-2009 i Norge, hvor en ung fører på 16-24 år af en bil, motorcykel eller knallert har været den udløsende part. Analysen viser, at unge bilføreres begrænsede køreerfaring og kørefærdigheder er hyppige risikofaktorer i mange dødsulykker med 18-19-årige. Manglende færdigheder bliver dog hurtigt erstattet med ”for gode” færdigheder, og højrisikoadfærd udgør dermed det største trafiksikkerhedsproblem for 20-24-årige. En lignende tendens ses for motorcykelulykker, hvor en ung fører er udløsende part.