Transportformer og indkøb - Larsen, Anja; Herby, Jonas (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2012)
Formålet med undersøgelsen var at opnå større viden i dansk sammenhæng om indkøbsvaner, transportformer og parkeringsforhold, herunder blandt andet bevæggrunde til valg af transportform og beløb forbrugt fordelt på transportformer. Undersøgelsen viste blandt andet, at: I København handles der årligt for ca. 18 mia. kr. på cykel, 12 mia. kr. til fods, 9 mia. kr. med offentlig transport og 22 mia. kr. i bil. Der foretages næsten dobbelt så mange indkøbsture på cykel som i bil. Til gengæld handler bilister for mere på den enkelte indkøbstur (specielt i butikscentre). Investeringer i cykelparkering kan potentielt overflytte ca. 900 indkøbsture foretaget af københavnere, i København, fra bil til cykel. Det vil reducere CO2 med knap 200 tons om året. Der største potentiale for flere cyklister ligger i forbedret infrastruktur. Som fx vedligeholdelsen og bredden af cykelstier.