Integreret cykelplanlægning i Aalborg for pendlere, turister og børn - Nielsen, Anne Marie Lautrup (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2012)
Aalborg Kommune har siden september 2008 deltaget i EU projektet CIVITAS ARCHIMEDES. Projektet har givet Aalborg Kommune en unik mulighed for at sætte særligt fokus på cyklismen og skabe gode forhold for cyklister gennem en række tiltag. I denne artikel præsenteres tre af de centrale projekter, der alle har haft målsætninger om at få flere op på cyklen ved at arbejde specifikt med projekter målrettet særlige grupper. Projekterne omfatter en cykelpendlerrute til Universitet, bycykler og en ”cykle til skole” kampagnen. Artiklen vil indeholde en præsentation af projekterne og deres koncept, samtidig med at resultater også vil blive præsenteret. Endelig vil der blive reflekteret over udbyttet af projekterne og de fremtidige planer for cykelplanlægning i Aalborg Kommune.