CBlog – et grænseoverskridende logistiksamarbejde - Schmidt, Claus; Dagnæs, Lars (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2012)
Grænsen mellem Sønderjylland og Slesvig-Holsten er i dag Danmarks vigtigste port for godstransport med bil og bane. I takt med væksten i Danmarks internationale samhandel op gennem det 20’århundrede er transport er logistikerhvervet i Region Syddanmark vokset. I Tyskland er transport og logistik udpeget som et væksterhverv. Der er en tæt forbindelse mellem transport og logistikvirksomheder nord og syd for grænsen. CB-log, Cros Border Logistics, er udviklet som et 3 årigt projekt med sigte på at Region Slesvig og Region Syddanmark udvikles som en samlet grænseoverskridende logistikregion. En række forskellige aktiviteter har skullet sikre, at der gennem den 3 årige projektperiode fra 2009 til 2012, er skabt grundlag for den fortsatte udvikling af transport og logistik som en samlet styrkeposition for CB-log regionen. Hovedaktiviteterne i projektet har været: 1. Analyse – 2. Projektudvikling og vidensoverførsel – 3. Synliggørelse og markedsføring – 4. Dansk-Tysk tænketank. Projektet afsluttes efteråret 2012 og det etablerede netværk videreføres af UdviklingsRåd Sønderjylland og WIREG1. De vigtigste resultater fra CB-log projektet har været: Først og fremmest er ”CB-log” etableret som logistikregion og samarbejdsforum internt i regionen Samlet datamateriale om regionen og dens udviklingspotentiale Udvikling af de grænseoverskridende netværk i regionen De mange aktiviteter har synliggjort ”grænseoverskridende transport og logistik” som udviklingspotentiale Ny markedsføringsplatform for CB-log regionen En struktur for det fortsatte samarbejde Konkrete innovationsprojekter på vej