Oprettelse af Pendlernettet i Movias område - Petersen, Thomas Damkjær (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2012)
Movia har gennem 2 år arbejdet med Pendlernettet. Behovet for et sådant projekt er opstået i forlængelse af Movias dannelse, strukturreformen og den måde som kommuner og regioner indkøber kollektiv bus- og lokalbanetrafik på. De sidste år, efter realiseringen af strukturreformen, har været turbulent for aktørerne og til tider også kunderne i den kollektive trafik. En gennemgående trend er, at ressourcerne satses der, hvor de største kundestrømme er. Dertil kommer en gennemgående trimning af de mindst benyttede afgange på den del af nettet, hvor efterspørgslen er spredt i tid og rum. Med Pendlernettet ønskes defineret et overordnet net, som er det der fremadrettet samarbejdes om og udvikles på. Med ro omkring Pendlernettet bliver der tid til at samarbejde om de strategiske langsigtede mål og satsninger. Pendlernettet sætter fokus på de største passagerstrømme, og princippet om ”mest til flest” forfølges. Pendlernettet omfatter 91 bus- og toglinjer, som ejes og administreres af kommuner, regioner og Movia. Dertil kommer Metro, S-tog og regionale baner. De 91 linjer fordeler sig på: 50 mellembys linjer 31 byinterne linjer 10 lokalbaner Pendlernettet befordrer 73 % af passagerene og forbruger 56 % af alle køreplantimer for busserne og lokalbanerne i Movias område. Der er nogenlunde samme dækningsgrad, når man ser på hovedstadsområdet under ét, og når man ser på den øvrige del af Movia. Derimod er der forskelle kommunerne imellem i, hvor stor en andel af den kollektive transport, der er optaget i Pendlernettet. Det er oplagt, at den største passagerfremgang skal komme i Pendlernettet, hvor kommuner og regioner skal koncentrere deres indsats for at gøre det kollektive trafiktilbud bedst muligt set med kundeøjne.